Wie zijn wij?

Rotary Club Helmond werd opgericht op 4 december 1965 met steun van de Rotaryclub Eindhoven.

De leden hebben een band met Helmond door er te werken en/of te wonen.  Zij zijn betrokken bij de samenleving en vervullen binnen hun bedrijf, organisatie of beroep een verantwoordelijke rol.

Rotary Club Helmond is in de loop van haar bestaan als sponsorclub opgetreden bij de oprichting van vijf andere Rotaryclubs : RC Helmond-Regio, RC Gemert-Bakel/Laarbeek, RC Deurne-Asten-Someren, RC Helmond-Quartier van Peellandt en RC Nuenen.

Wereldwijd telt Rotary 33.000 clubs in 200 landen. De ruim 1,2 miljoen leden vormen een wereldomvattend netwerk van professionals die vrijwillig hun tijd en talenten inzetten om de maatschappij te dienen.

WEKELIJKSE BIJEENKOMST  op VRIJDAG van 12.15 tot 14.00 u. LUNCHROOM DE KEYSER, Torenstraat 17, 5701 SH, Helmond. (tel. 0492 590609).

Lunchroom De Keyser maakt deel uit van Stichting SWZ. Het is een leer/werkbedrijf voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NHA).

Ruim 55 jaar bestaan we nu (zoals gezegd: vanaf 1965). We blijven bij de tijd door voortdurend verbinding te leggen en te houden met de veranderende samenleving.

Kernwoord in ons bestaan is VERBINDING:

  • door onderlinge vriendschap, waarbij vertrouwen de basis vormt
  • met de lokale/regionale gemeenschap: activiteiten en projecten ter ondersteuning van sociale en maatschappelijke doelen
  • met de internationale Rotary gemeenschap, in het bijzonder met onze contactclubs RC Beckum in Duitsland en RC Genk in België
  • met jeugdige Rotarians, verenigd in Rotaract
  • met de komende generaties, waarbij Rotary International programma’s biedt die een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van jong volwassenen. Via exchange programs vindt er uitwisseling plaats tussen Nederlandse en buitenlandse jongeren.

Contact

Zin in een kennismakingslunch? Of heb je liever tevoren een informatief gesprek met een of meer van onze leden? Of wil je nog iets anders?
Neem dan contact met ons op!

Bestuur

Ingeborg Schrama
Voorzitter
René Coolen
Secretaris
Lisette Branten
Penningmeester
Edwin Prijden
Oud-voorzitter
Peter de Bruin
Inkomend-voorzitter

Commissie voorzitters

Edwin Prijden
Ledenwerving
Dorine van Thiel
Fellowship
Peter Schriks
Community
Carla Scholten
Vocational
Marion van Limpt
Programma
Bas Knapen
New generations
Harold Kuyten
PR/Communicatie/Website
Jan Verstappen
International
Gertjan Aarts
TEC
Thijs van Oorschot
Gemeenschapsservice