Schrijvers archief admin

dooradmin

Open clubdagen van Rotary

De week van 20 t/m 31 maart is de Week van de Open Clubbijeenkomsten. Dit is een nieuw initiatief om meer mensen kennis te laten maken met Rotary- en Rotaract clubs in Nederland.

Ook Rotary Club Helmond doet hier aan mee op de bijeenkomst van vrijdag 24 maart om 12 uur in Lunchroom de Keyser en die van vrijdag 31 maart in de Cacaofabriek. Elk lid van Rotary Club Helmond kan 1 of meerdere personen mee nemen naar de bijeenkomst. Zo kunnen mensen op een heel laagdrempelig wijze kennis maken met Rotary!

Heel erg prettig en het is geen “moeten”. Puur deelnemen vanuit belangstelling voor Rotary en kennis nemen van het goede werk wat wij als Rotarians verrichten. Interesse? Meld je aan bij secretaris@rotaryclubhelmond.nl. Of misschien word je wel gevraagd!

dooradmin

Rotary Club Helmond doneert 2 ShelterBoxen

Naar aanleiding van de verschrikkelijke ramp in Syrië en Turkije heeft Rotary Club Helmond besloten om 2 ShelterBoxen te doneren.

De Stichting ShelterBox Nederland is opgericht in september 2009 door Dirk Hoekendijk, een Rotarian uit Arnhem, nadat hij de ShelterBox-stand had gezien op de Rotary International Wereld Conventie in Birmingham, Engeland.

Tien jaar eerder was het de Britse Tom Henderson, een Rotarian en voormalig search and rescue-duiker bij de Royal Navy, die ShelterBox in het leven riep. Hem was opgevallen dat na de meeste natuurrampen de hulp vrijwel alleen bestond uit voedsel en medicijnen. Weinig of helemaal niets werd gedaan aan het leveren van goede noodonderkomens voor de eerste paar dagen, weken of maanden na een ramp, om de mensen te helpen hun leven weer op te pakken.

dooradmin

Nieuwjaarsconcert 2023: Belcanto!

In januari vond weer het jaarlijkse Nieuwjaarsconcert van Rotaryclub Helmond in samenwerking met de gemeente Helmond plaats. Na enkele jaren van niet doorgaan en alternatieve data, eindelijk weer op de bekende plaats in het jaar: de 2e zondag van januari.

Onder de titel Belcanto! kon het publiek genieten van Italiaanse operamelodieën door de sopraan Francesca Pusceddu, tenor Felipe Gallegos en het ensemble en koor Musica Lyrica onder leiding van Gabriël Gonzales Jimenez.

Vier goede doelen kregen een mooie cheque uitgereikt ter ondersteuning van hun activiteiten: Schuldhulpmaatje, Stichting Ondersteuning Vrijwilligers, Stichting Leergeld en WeCare.

dooradmin

Nieuwe voorzitter 2022/2023

Op 1 juli 2022 wordt Edwin Prijden geïnstalleerd als onze nieuwe voorzitter. Hij volgt Sjoerd van Ierssel op. Evenals Sjoerd streeft Edwin naar het toekomstbestendig maken van de club. Edwin roept de leden op “het verschil te blijven maken”.

Tegelijkertijd wordt Ingeborg Schram geïnstalleerd als nieuwe inkomend voorzitter.

dooradmin

Open Clubdagen van Rotary

De week van 4 t/m 9 april is de Week van de Open Clubbijeenkomsten. Dit is een nieuw initiatief om meer mensen kennis te laten maken met Rotary- en Rotaract clubs in Nederland.

Ook Rotary Club Helmond doet hier aan mee op de bijeenkomst van vrijdag 9 april om 12 uur in Lunchroom de Keyser. Elk lid van Rotary Club Helmond kan 1 of meerdere personen mee nemen naar de bijeenkomst. Zo kunnen mensen op een heel laagdrempelig wijze kennis maken met Rotary!

Heel erg prettig en het is geen “moeten”. Puur deelnemen vanuit belangstelling voor Rotary en kennis nemen van het goede werk wat wij als Rotarians verrichten. Interesse? Zoek contact met een Rotarian in jouw omgeving. Of misschien word je wel gevraagd!

dooradmin

Dubbel goed doen met de tulpenbollen van de Rotary (ED 17-11-2021)

HELMOND – Polio uit de wereld krijgen. Dat is het doel van de Rotary International. Dit jaar sluit Rotary Helmond zich aan bij deze actie, maar dan op hun eigen manier. Met het planten van tulpenbollen bij Savant-locatie de Rivierenhof steunen zij de polio-actie én geven zij inwoners van de zorginstelling iets om naar uit te kijken.

dooradmin

Voorzitterswissel Rotary Club Helmond

Op vrijdag 2 juli 2021 heeft voorzitter Jan Jaspers het stokje overgedragen aan Sjoerd van Ierssel.

Sjoerd zal ons het komende Rotary-jaar als voorzitter vertegenwoordigen en heeft als inkomend voorzitter Edwin Prijden aangewezen.

Sjoerd is werkzaam bij Aben & Slag advocaten in Helmond en heeft als expertise arbeidsrecht en ondernemingsrecht.

RC Helmond staat midden in de samenleving en ziet de samenleving met rasse schreden veranderen. Tegelijkertijd veranderen sociale verbanden alsmede de interesses, de levenswijzen en de tijdsbesteding van professionals en leidinggevenden.

De club verandert mee en past zich aan maar misschien niet snel genoeg. Daarom heeft Sjoerd, naast de bestaande commissies een Commissie Vernieuwing ingesteld om – waar het kan- te anticiperen op veranderingen en aldus aantrekkelijk te blijven voor nieuwe leden.

Onder het motto: Denk ‘Out of the Box’ stimuleert Sjoerd het creatieve denken en handelen binnen onze club.

 

dooradmin

Rotary Club verrijkt Helmond met kinderboeken

Maandenlang stond het leven van kinderen in het teken van thuisonderwijs. Dat is goed gedaan, maar toch hebben zij in die tijd wel wat gemist. Daarom doneerde Rotary Club Helmond vijfenzeventig kinderboeken aan drie Helmondse stichtingen.

ED, Sam van Ierssel, 

Volgens Jan Jaspers, die dit jaar voorzitter van de Rotary Club is, is het in tijden van corona extra belangrijk dat kinderen aan het lezen blijven: ,,Daarom hebben wij vijfenzeventig boeken aan stichting Speel je Mee, stichting Beter Lezen en Schrijven Helmond en stichting Super Sociaal gedoneerd. Die boeken zijn voor kinderen tussen een leeftijd van vier tot pakweg vijftien jaar. Op deze manier proberen wij de kinderen te stimuleren om hun kennis te verrijken. Pak een boek erbij en ga er iets mee doen. Daar proberen wij zo aan bij te dragen.”

Van een bevriend lid uit Tilburg kreeg de Helmondse Rotary Club honderd kinderboeken aangeboden: ,,Daar hebben wij meteen ‘ja‘ op gezegd. Wij vonden het een buitengewoon aardig en leuk idee om iets te kunnen betekenen voor de jeugd. Zeker in deze tijden waarin ze erg op zichzelf aangewezen zijn. Zo kunnen we iets meegeven waar ze ook nog eens iets van leren. De boeken hebben een breed scala aan onderwerpen en zijn er voor zowel jongere en oudere kinderen. Zo is er voor ieder wat wils als de boeken in de bibliotheken belanden.”

Taalbevordering

Gisterochtend zijn al vijfenzeventig boeken aan de drie stichtingen overhandigd. Ras-Helmonder Willy van der Linden was daar als voorzitter van stichting Beter Lezen en Schrijven Helmond bij: ,,Wij zijn een organisatie die zich richt op laaggeletterde mensen in Helmond. Vanuit de bieb geven wij gratis lessen op het gebied van taal. De boeken zijn bij ons dus meer dan welkom. Wij zijn heel blij met alles wat steunt aan de taalbevordering. Nu kunnen wij onze cursisten weer voorzien van leesvoer en de boeken ter beschikking stellen aan de kinderen. Het is voor ons dus een erg leuke donatie.”
Driekwart is dus al gedoneerd, maar de laatste boeken gaan zij volgens Jaspers veilen onder de leden: ,,Dit zullen we binnenkort tijdens een lunch doen. Op die manier proberen wij een flink geldbedrag op te halen. En als Rotary Club zullen wij dit bedrag ook nog eens verdubbelen. De opbrengst hiervan doneren we aan Stichting Leergeld. Zo kunnen wij ook in tijden als deze, waarin we niet veel activiteiten kunnen organiseren, tòch een beetje positief bijdragen. En de boeken komen goed terecht.’’

dooradmin

Lorem ipsum dolor sit amet nectuer adipiscing elit.

Aenean ligula nibh, molestie id viverra a, dapibus dolor. In iaculis viverra neque, ac eleifend ante lobo rtis id in viverra ipsum ac eros tristique. neque ac eleifend ante lobo rtis id in viverra ipsum ac eros tristique. Aenean ligula nibh, molestie id viverra a, dapibus dolor. In iaculis viverra neque, ac eleifend ante lobo rtis id in viverra ipsum ac eros tristique. neque ac eleifend ante lobo rtis id in viverra ipsum ac eros tristique.

Lees meer