Categorie Archief Nieuws-openbaar

dooradmin

Onder het motto ‘Bruggen bouwen voor de toekomst’ spreekt Wim van de Donk over Kansenongelijkheid

Zuid-Oost Brabant staat aan de vooravond van een schaalsprong. Een volgende stap in de economische en maatschappelijke ontwikkeling van onze regio. Kansenongelijkheid bestaat sinds jaar en dag en is zeker voor een stad als Helmond helaas geen onbekend fenomeen. Wat betekent de schaalsprong voor de kansen(on)gelijkheid? Zal de bestaande kloof hierdoor groter worden of is het een kans om de kloof te verkleinen?

Wim van de Donk, Nederlands bestuurkundige, hoogleraar, voormalig commissaris van de Koningin respectievelijk Koning en RectorMagnificus/Voorzitter van Tilburg University, heeft zijn visie op deze ontwikkelingen met ons gedeeld tijdens een open clubbijeenkomst waarvoor alle regionale serviceclubs werden uitgenodigd.

dooradmin

Nieuwjaarsconcert 2024: Sounds of the Balkan

In januari vond weer het jaarlijkse Nieuwjaarsconcert van Rotaryclub Helmond in samenwerking met de gemeente Helmond plaats. Wederom op de bekende datum in het jaar: de 2e zondag van januari.

Onder de titel Sounds of the Balkan kon het publiek genieten van klassieke en volksmuziek uit de diverse Balkan landen. Met piano 4-mains door Gulmira Issabekova en Anastasia Soibianina, the Brussels Balkan Orchestra, sopraan Marilena Christochoidi, volksdansgroep Vatra Strabuna en zangeres Simone Storobelea. Het was weer een spectaculair concert met de opzwepende Balkan melodiëen.

Vijf goede doelen kregen een mooie cheque uitgereikt ter ondersteuning van hun activiteiten: De Buurtcamping, Toneelgroep Genesius, Blikkie, Dierenparken Helmond en Stichting Oro.

dooradmin

100 jaar Rotary in Nederland, met de duo fiets op pad

Ter gelegenheid van 100 jaar Rotary in Nederland is een estafette georganiseerd langs alle 500 clubs. Met een duurzame bakfiets is een tocht van 500 km gemaakt van Amsterdam naar Sluiskil. Doel was geld in te zamelen voor een aan te leggen voedselbos.

Vier clubs in onze regio namen, onder leiding van onze club, het traject Helmond-Nuenen-Son en Breughel voor hun rekening.

Samen bezorgden zij een tiental inwoners uit de regio een leuke dag door hen mee te nemen op een duo-fiets. Ere (tevens oudste)-lid van onze club Jan Kat mocht hiervan meegenieten.

dooradmin

Nieuwe voorzitter

Ingeborg Schrama volgt Edwin Prijden op als voorzitter van onze club voor het jaar 2023/2024. Zij vraagt de leden van onze club zich in te zetten voor overbrugging van de groeiende kloof tussen verschillende groeperingen in de samenleving, in het bijzonder waar het gaat om de jeugd.

dooradmin

Rotary Club Helmond doneert 2 ShelterBoxen

Naar aanleiding van de verschrikkelijke ramp in Syrië en Turkije heeft Rotary Club Helmond besloten om 2 ShelterBoxen te doneren.

De Stichting ShelterBox Nederland is opgericht in september 2009 door Dirk Hoekendijk, een Rotarian uit Arnhem, nadat hij de ShelterBox-stand had gezien op de Rotary International Wereld Conventie in Birmingham, Engeland.

Tien jaar eerder was het de Britse Tom Henderson, een Rotarian en voormalig search and rescue-duiker bij de Royal Navy, die ShelterBox in het leven riep. Hem was opgevallen dat na de meeste natuurrampen de hulp vrijwel alleen bestond uit voedsel en medicijnen. Weinig of helemaal niets werd gedaan aan het leveren van goede noodonderkomens voor de eerste paar dagen, weken of maanden na een ramp, om de mensen te helpen hun leven weer op te pakken.

dooradmin

Open clubdagen van Rotary

De week van 18 t/m 29 maart is de Week van de Open Clubbijeenkomsten. Dit is een nieuw initiatief om meer mensen kennis te laten maken met Rotary- en Rotaract clubs in Nederland.

Ook Rotary Club Helmond doet hier aan mee op de bijeenkomst van vrijdag 22 maart om 12 uur in Lunchroom de Keyser en die van vrijdag 29 maart in de Cacaofabriek. Elk lid van Rotary Club Helmond kan 1 of meerdere personen mee nemen naar de bijeenkomst. Zo kunnen mensen op een heel laagdrempelig wijze kennis maken met Rotary!

Heel erg prettig en het is geen “moeten”. Puur deelnemen vanuit belangstelling voor Rotary en kennis nemen van het goede werk wat wij als Rotarians verrichten. Interesse? Meld je aan bij secretaris@rotaryclubhelmond.nl. Of misschien word je wel gevraagd!

dooradmin

Nieuwjaarsconcert 2023: Belcanto!

In januari vond weer het jaarlijkse Nieuwjaarsconcert van Rotaryclub Helmond in samenwerking met de gemeente Helmond plaats. Na enkele jaren van niet doorgaan en alternatieve data, eindelijk weer op de bekende plaats in het jaar: de 2e zondag van januari.

Onder de titel Belcanto! kon het publiek genieten van Italiaanse operamelodieën door de sopraan Francesca Pusceddu, tenor Felipe Gallegos en het ensemble en koor Musica Lyrica onder leiding van Gabriël Gonzales Jimenez.

Vier goede doelen kregen een mooie cheque uitgereikt ter ondersteuning van hun activiteiten: Schuldhulpmaatje, Stichting Ondersteuning Vrijwilligers, Stichting Leergeld en WeCare.

dooradmin

Nieuwe voorzitter 2022/2023

Op 1 juli 2022 wordt Edwin Prijden geïnstalleerd als onze nieuwe voorzitter. Hij volgt Sjoerd van Ierssel op. Evenals Sjoerd streeft Edwin naar het toekomstbestendig maken van de club. Edwin roept de leden op “het verschil te blijven maken”.

Tegelijkertijd wordt Ingeborg Schram geïnstalleerd als nieuwe inkomend voorzitter.

dooradmin

Open Clubdagen van Rotary

De week van 4 t/m 9 april is de Week van de Open Clubbijeenkomsten. Dit is een nieuw initiatief om meer mensen kennis te laten maken met Rotary- en Rotaract clubs in Nederland.

Ook Rotary Club Helmond doet hier aan mee op de bijeenkomst van vrijdag 9 april om 12 uur in Lunchroom de Keyser. Elk lid van Rotary Club Helmond kan 1 of meerdere personen mee nemen naar de bijeenkomst. Zo kunnen mensen op een heel laagdrempelig wijze kennis maken met Rotary!

Heel erg prettig en het is geen “moeten”. Puur deelnemen vanuit belangstelling voor Rotary en kennis nemen van het goede werk wat wij als Rotarians verrichten. Interesse? Zoek contact met een Rotarian in jouw omgeving. Of misschien word je wel gevraagd!

dooradmin

Dubbel goed doen met de tulpenbollen van de Rotary (ED 17-11-2021)

HELMOND – Polio uit de wereld krijgen. Dat is het doel van de Rotary International. Dit jaar sluit Rotary Helmond zich aan bij deze actie, maar dan op hun eigen manier. Met het planten van tulpenbollen bij Savant-locatie de Rivierenhof steunen zij de polio-actie én geven zij inwoners van de zorginstelling iets om naar uit te kijken.