Rotary Club verrijkt Helmond met kinderboeken

dooradmin

Rotary Club verrijkt Helmond met kinderboeken

Maandenlang stond het leven van kinderen in het teken van thuisonderwijs. Dat is goed gedaan, maar toch hebben zij in die tijd wel wat gemist. Daarom doneerde Rotary Club Helmond vijfenzeventig kinderboeken aan drie Helmondse stichtingen.

ED, Sam van Ierssel, 

Volgens Jan Jaspers, die dit jaar voorzitter van de Rotary Club is, is het in tijden van corona extra belangrijk dat kinderen aan het lezen blijven: ,,Daarom hebben wij vijfenzeventig boeken aan stichting Speel je Mee, stichting Beter Lezen en Schrijven Helmond en stichting Super Sociaal gedoneerd. Die boeken zijn voor kinderen tussen een leeftijd van vier tot pakweg vijftien jaar. Op deze manier proberen wij de kinderen te stimuleren om hun kennis te verrijken. Pak een boek erbij en ga er iets mee doen. Daar proberen wij zo aan bij te dragen.”

Van een bevriend lid uit Tilburg kreeg de Helmondse Rotary Club honderd kinderboeken aangeboden: ,,Daar hebben wij meteen ‘ja‘ op gezegd. Wij vonden het een buitengewoon aardig en leuk idee om iets te kunnen betekenen voor de jeugd. Zeker in deze tijden waarin ze erg op zichzelf aangewezen zijn. Zo kunnen we iets meegeven waar ze ook nog eens iets van leren. De boeken hebben een breed scala aan onderwerpen en zijn er voor zowel jongere en oudere kinderen. Zo is er voor ieder wat wils als de boeken in de bibliotheken belanden.”

Taalbevordering

Gisterochtend zijn al vijfenzeventig boeken aan de drie stichtingen overhandigd. Ras-Helmonder Willy van der Linden was daar als voorzitter van stichting Beter Lezen en Schrijven Helmond bij: ,,Wij zijn een organisatie die zich richt op laaggeletterde mensen in Helmond. Vanuit de bieb geven wij gratis lessen op het gebied van taal. De boeken zijn bij ons dus meer dan welkom. Wij zijn heel blij met alles wat steunt aan de taalbevordering. Nu kunnen wij onze cursisten weer voorzien van leesvoer en de boeken ter beschikking stellen aan de kinderen. Het is voor ons dus een erg leuke donatie.”
Driekwart is dus al gedoneerd, maar de laatste boeken gaan zij volgens Jaspers veilen onder de leden: ,,Dit zullen we binnenkort tijdens een lunch doen. Op die manier proberen wij een flink geldbedrag op te halen. En als Rotary Club zullen wij dit bedrag ook nog eens verdubbelen. De opbrengst hiervan doneren we aan Stichting Leergeld. Zo kunnen wij ook in tijden als deze, waarin we niet veel activiteiten kunnen organiseren, tòch een beetje positief bijdragen. En de boeken komen goed terecht.’’

Over de auteur

admin administrator

Geef een reactie